Träningsmatch: Lödöse/Nygårds IF - WIK


Wargöns IK



Nere i köket förbereder Sara och jag en surprice till brudarna i laget.
Smaka? Ja, då får vi allt se till att vinna också!

Matchreferat av vår egen "Svennis" Joacim Ahl:

Lödöse/Nygårds IF - Wargöns IK 3-0 (1-0)

Årets andra träningsmatch! Mindre trevligt vårväder denna gång, men ett laddat damlag gav sig iväg till Nygård.


Målsättningen för dagen var att spela ett disciplinerat försvarsspel, ha bra press på bollhållare och bra rörelse. Tyvärr väljer vi att inte alls leva upp till detta. Vi blir överraskade av att L/N sätter press och ett aggressivt spel från start. Vi blir oerhört stressade och vågar inte alls hålla i bollen, vi vill inte ha boll utan gömmer oss. Vårt passningsspel är under all kritik och vi är tvåa och trea på samtliga bollar. Vi försöker dock stå upp i försvarsspelet men gör det svårt och tar fel beslut. Redan efter ca 8min gör så N/L 1-0. Ett resultat av ett antal individuella misstag och att vi inte klarar att spela oss ur situationerna utan hela tiden hamnar i försvarsspel. Redan minuten efter är vi dock mycket nära att kvittera till 1-1 då Carro L tar sig rakt igenom N/Ls försvar och avslutar med ett skott som tar i ribbans underkant och ut. Vi förändrar lite i laget och flyttar tillbaka Verre till backlinjen och Felicia tar över mittfältet tillsammans med Lina. Detta skapar ett något bättre mittfältsspel.


Vi hittar inte rätt i överflyttningarna vilket gör att vi hamnar efter i omställningarna. Mycket beroende på att vi inte är på tårna och tar löpningarna från början. L/N har ett klart spelövertag under första halvleken utan att skapa några jätteheta chanser. Vi skapar dock ett par riktigt heta lägen där vi borde gjort 1-1. Bland annat har löper Sara igenom försvaret, likaså har Sofia ett friläge i halvlekens sista sekund.


Till andra halvlek gör vi lite förändringar och lägger fokus på ett bättre passningsspel. Vi rycker upp oss men tyvärr tappar vi vid två tillfällen fokus i försvarsspelet och låter L/N för enkelt gå igenom vår backlinje. Vi tappar oxå en del djup i backlinjen vilket gör att vi inte hinner ställa om till försvarsspel. L/N gör 2-0 i 60:de minuten på ett passivt försvarsspel och 3-0 i 63:e då vi slutar spela innan bollen gått över mållinjen.


Sammanfattningsvis gör vi en riktig skitmatch. Vi står inte upp från början, vi slarvar för mycket i passningsspelet och vi är inte fokuserade i vårt försvarsspel. Nu glömmer vi denna match och lägger fokus på att fortsätta jobba inför seriepremiären.


Laget: Emma W - Hannah A, Natali K, Lisa B, Matilda B - Sara B, Veronika U, Lina N, Linda N - Sofia T, Carro L


Amanda J, Jannie W, Felicia BK, Emma N.




Usch. Inte det roligaste matchreferatet precis. Det blev inte riktigt som vi hade planerat. Tungt, lerigt och blåmärken. Även bullarna som Sara och jag så hurtigt bakat fick ätas i ett annat syfte.  Plåster på såren. I tidningen blev Natali och jag utsedda till matchens bästa spelare. Självklart blir man glad, men samtidigt undrar man hur hög min högsta nivå egentligen är?


Snö

När staden snöat över, och gården blivit vit
Då vet du att jag drömmer, jag drömmer dig hit
När allt snöat över, och gården blivit kall
Då vet du att jag drömmer
För det är snö, det är som moln överallt

Då vet du att jag finns, att jag finns kvar hos dig
Trots att jag alltid springer, är jag där du hör mig
Om du inte hör mig, om du inte gör
Så ska jag sjunga för dig, precis så du hör

Jag, jag älskar dig
Så högt så du hör
Om det är så

Laleh sjunger om snö. Vacker låt, vackert väder. Dock har jag blivit mätt på all denna snö nu. Igår blev det en halvtaskig grusträning på ett mer ishockey liknande underlag och idag genomfördes en löprunda runt Vänersborg tillsammans med Crow och Lindsey. Trevligt. Rundan slutade på 11,4 km, detta i bitande köld och med svidande nare lite här och där. Det får räcka nu. Antingen får vädret se till så att årstiderna infaller under rätt period eller så får vi helt enkelt vrida och vända lite på almanackan. Jag klara snart inte av dessa grova väderväxlingar mer. Ge mig gröna knoppar och varma solstrålar. Nu!

Klockan gick lite för snabbt igår kväll, som vanligt. Detta resulterade i att jag aldrig hann titta på det där Grattis världen avsnittet. Jag gör ett nytt försök ikväll istället. Då är det kanske på tiden att sluta skriva? Klockan är redan 22:21 (!!!) Panik.

Backpackaren 'ryggsäcksresenären' Lisa

De sista slantarna för resan är betalda. Nu är biljetten garanterat min och ingen kan stoppa mig! Det lätta jobbet är avklarat och nu återstår "bara" alla, mer ansträngande, småsaker och förberedelser. Jag måste bland annat göra ett antal viktiga inköp, som i sin tur leder till stora utgifter. Aouch. Detta i form av en ny IPOD (efterlängtad), minne till kameran, mobilladdare / nytt batteri, nya kläder och skor (vilket jag såklart inte tackar nej till) och sen finns det säkert en hel del annat som smyger fram undertiden. Pust. Men den tuffaste uppgiften blir nog att klura ut en plan över hur jag på bästa sätt ska lyckas få ihop en LITEN och smidig packning. Lycka till Lisa Bussqvist.

Plan A: Skriv en packlista. Lägg upp allt på sängen. Ta bort hälften. Studera noga. Tänk. Gör ytterligare en gallring. Läs igenom packlistan en gång till, NOGA. Pricka av. Knyckla slutligen ner allt i en backpackerryggsäck. Klart? Låter det bra eller är det någon som har en bättre plan? Jag lär ju glömma hälften av packningen hemma.
 
Egentligen vet jag väldigt lite om backpacking. De har en stor 100 kilo tung ryggsäck på ryggen, reser långt och länge mellan alla möjliga platser i världen, bor på vandrarhem eller liknande, får vara med om obeskrivliga upplevelser och äventyr, och de tar varje dag som den kommer. Är det ungefär såhär jag också kommer leva under några intensiva veckor? En ryggsäcksresenär i nybörjarklass. Spännande!

Min syster har rekommenderat mig att titta på ett avsnitt av Grattis världen, då Filip och Fredrik besöker Nya Zeeland. De testar på olika X-tremsporter, vilket ska vara mycket populärt där borta. Nu funderar jag stark på om detta kanske vore något man skulle testa. Ska ta mig en titt på avsnittet sen innan jag somnar. Ge mig inspiration. Nu börjar morgon soffan. Tummen upp för Benjamin!


See you soon

So you lost your trust
And you never should have
No,you never should have
But don't break your back
If you ever hear this
But don't answer that
In a bullet proof vest
With the windows all closed
I'll be doing my best
I'll see you soon
In a telescope lens
And when all you want is friends
I'll see you soon

So they came for you
They came snapping at your heels
They come snapping at your heels
But don't break your back
If you ever hear this
But don't answer that

In a bullet proof vest
With the windows all closed
I'll be doing my best
I'll see you soon

In a telescope lens
And when all you want is friends
I'll see you soon
And oh,

And oh, you lost your trust
And oh, you lost your trust
No, don't lose your trust
No, you lost your trust


image60

Min favorit bland favoriterna. Jag blundar, lyssnar och ryser.
Coldplay  ♥


Baksidan av Lipz

Jag har sett baksidan av Lipz. Kännetecken: Way too much folk, bitchiga tjejer och matchningen randigt med rutigt.
 
Men kvällen började superduperbra. Dansdansadansa! Med underbara vänner kan det inte bli mer än bäst. Dock ökade folkmängden och tillslut var det så tjockt i gångarna att det bildades kö. Jobbigt. Men letar man lite så finns det allt lite luckor här och där, och har man tur så kan man lite snabbt och lätt smita igenom. Bra försök. "Ser de ut som att de går å gå emellan där eller?" och sen kom världens knuff i ryggen med en efterföljande bitchblick uppifrån och ner. Okej? Varför vill man frivilligt vara en liten bitch, någon som verkligen söker sig till bråk? Synd för dom att jag inte är den typen som vill bråka eller ge igen. Sen var det kanske lite tur för mig att Hannahs Jason gick precis bakom och såg vad som hände. Vem vet hur jag annars hade sett ut idag? Usch. Mitt sistnämnda kännetecken är, enligt mig, bara SÅ förbjudet att göra. En randig tröja ihop med en rutig tröja kan aldrig bli bra. Nej tack.

Nu lite träning, sen blir det påskparty med kusinen. Med eller utan bitchar återstår att se.

Observera! 45 dagar kvar till äventyr, det börjar närma sig!

Coldplay till Summer Sonic 08 i Japan

Jag vill, jag vill, jag vill!


image60

Coldplay to perform at Summer Sonic - 29.2.08

We're pleased to confirm that Coldplay will be headlining this year's Summer Sonic festival in Japan...
August 9th, Tokyo, Marine Stadium
August 10th, Osaka, Maishima

Hallå, Japan? Varför väljer man att spela så långt borta som i Japan? Frustrerande.

I'll always be waiting for you,
So you know how much I need ya,
But you never even see me, do you?


Träningsmatch: Sotenäs DFF - WIK

                 

Wargöns IK


Matchreferat av vår egen "Svennis" Joacim Ahl:

Sotenäs DFF - Wargöns IK 3-1 (1-0)

Årets första träningsmatch! Härligt väder och ett mkt positivt lag gav sig iväg till Hunnebostrand.


Vi hade som mål att genomföra matchen med fokus på de moment vi tränat och de spel vi skall försöka ha under säsongen. Resultatet va inte det viktigaste. Vi hade även som mål att testa och spela inte spelare på nya positioner samt ge några yngre spelare chansen att känna på damlagsfotboll.


Vi möter ett bra lag, division tre, som spelar ett snabbt spel med bra spelvändningar. Vi har pratat och tränat på överflyttning under våren och får nu jobba med detta. Totalt sett gör vi det oxå mkt bra. I första halvlek skapar både Sotenäs och vi ett par bra chanser. Dock är det Sotenäs som gör matchens första mål på en elegant lobb från ytterkant av straffområdet. Under första halvlek är det egentligen det enda misstaget vi gör i försvarsspelet. I överflyttningen gör vi felet att inte gå när bollen går utan blir lite stillastående och detta ger Sotenäs chansen att ta ledningen. Totalt sett kan man oxå se att vi sätter lite för dålig press på bollhållaren vilket ger dem möjligheten att slå bra bollar och på så vis få bra spelvändningar.


I halvlek pratar vi igenom vårat försvarsspel och fortsätter med ett bra sådant. Natali gör sitt livs första match som libero och gör detta på ett strålande sätt. Hon och Lisa B fungerar mkt bra tillsammans i mittförsvaret. Vi tappar fokus vid ett par tillfällen i försvarsspelet och ställer inte om snabbt nog till försvarsspel och detta resulterar i ytterligare mål för Sotenäs. När vi spelar enkelt och med få tillslag skapar vi oxå fler chanser. Vi gör 2-1 på detta sätt med en strålande passning från Norrman som friställer Sara B. Sara avslutar iskallt med att runda målvakten. Vi lyfter sedan mer långt och försöker trycka upp laget. Tyvärr orkar vi inte riktigt och orkar inte ställa om till försvarsspel, vilket ger Sotenäs 3-1 i 88:de min.


Totalt sett gör vi en strålande premiär. Vi möter ett bra lag och står upp under 90min. Positivt som vi tar med oss är vårt försvarsspel, våra överflyttningar och vår kommunikation. Samtliga spelare gör en mkt bra match men ett extra plus till Lina Nelson som gjorde ett underbart jobb som defensiv innermittfältare.

Laget: Emma W - Hannah A, Natali K, Lisa B, Frida E - Frida C, Matilda B, Lina N, Linda N - Sara B, Carro L


Matilda J, Jannie W, Felicia BK.



Denna underbara dag avslutades med partyparty hos världens bästa Hannah, den nyblivna 18 - åringen. Äntligen. Efter god mat, paketöppning och en helskön förfest framför melodifestivalsfinalen drog vi vidare till O´learys. Dansidansi och drinkidrinki. Det blev världens bästa kväll på länge. Tack alla underbara vänner som gjorde detta möjligt!   


Yellow

Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah, they were all yellow.

I came along,
I wrote a song for you,
And all the things you do,
And it was called "Yellow."
So then I took my turn,
Oh what a thing to have done,
And it was all "Yellow."

Your skin
Oh yeah, your skin and bones,
Turn into something beautiful,
You know, you know I love you so,
You know I love you so.


image62

Trött. Jag efterlyser energi. Vart tog den vackra solen vägen? Idag är det minst 14 arbetsdagar kvar på Ronnum, 46 dagar kvar till seriepremiären och 55 dagar kvar till sol och värme. I think I will survive.

Wargöns lagkapten 2008

Ansvar, ständigt positiv och bort med min dåliga-förlorare-sida. Time for some changes. Lisa Bussqvist är härmed Wargön IK:s nye lagkapten. Ärofyllt, spännande och nervöst. Vid min sida  har jag min trogna vän Hannah Andersson, Wargöns vice kapten. Tillsammans ska vi peppa laget i både med- och motvind. Vi ska ta hem hela "skiten", vi ska tillbaka till division fyra igen (FFS)!
 
Mitt krasliga tillstånd börjar avta och äntligen kan jag återgå till min underbara träning, ikväll i form av en grusträning. Kan vi få slippa springa i snöstorm den här gången, tack!? Annars hoppas jag på lite spel idag, med tanke på den kommande träningsmatchen (premiär) på lördag. Längtar!


image60

080315 14:00 Hunnebostrands BK - WIK    

'Til Kingdom come

Steal my heart, and hold my tongue
I feel my time, my time has come
Let me in, unlock the door
I never felt this way before

And the wheels just keep on turning
The drummer begins to drum
I don't know which way I'm going
I don't know which way I've come

Hold my head, inside your hands
I need someone, who understands
I need someone, someone who hears
For you I've waited all these years

For you I'd wait, 'Til Kingdom Come
Until my day,my day is done
and say you'll come, and set me free
just say you'll wait, you'll wait for me

Snorig näsa, sprängande huvudvärk och en liten touch av feber. Jag tror jag är lite sjuk faktiskt.


Ett farväl

Från och med den 6 mars 2008 säger jag, Lisa Bussqvist, upp mig som frukostvärdinna på Ronnums Herrgård - hotell och restaurang. Rätt eller fel? Lättnad blandat med ångest. Nu återstår det bara en månads arbete, sen är det dags för det jobbigaste av allt. Farväl. Det är lika dramatisikt som det låter, i alla fall för en känslig lipsil som jag. Jag kommer sakna mina kockar. Snyft.

Observera! Imorgon är det bara 2 månader (!!!) kvar. Australien väntar!


Coldplay Live 2003

Min min min, bara min.  Idag trillade denna underbara lilla musik-dvd + cd-skiva ner i min brevlåda. Lycklig. Nu ska jag njuta mig till sömns av dessa ljuva toner.

image58

Just a single star
I sing for

SuperMarioNörd för en natt

Back in the old days. Det är X antal timmar av min barndom som jag har spenderat framför detta lilla slitna Nintendo. Nu var det dags igen. Hannah, Sara och jag bestämde oss för att en gång för alla varva detta så populära spel, Super Mario Bros 3Utan fusk och i en lite modernare version, Xbox. Vi laddade med pannkakor, ananas, saft, popcorn mm. Sen hade vi hela natten på oss, om så skulle behövas. Och ja, det behövdes minsta sagt. Trotts detta lyckades vi tyvärr inte nå vårt mål. Värld sex - bana sju, det blev vårt slutliga resultat klockan 02.30 lördag natt/söndag morgon. Men vi ger inte upp, en varvningen ska ske.



 

image57

RSS 2.0