Pengar rullar in som det ska, det går bra nu!

DISKA,DISKA,DISKA. Det är vad jag sysslar med hela veckan lång. Varje kväll står jag där i min lilla vrå med diskslangen i högsta hugg. Berget av disk det bara växer och växer. Men jag börjar få in tekniken nu och det gör att timmarna går rätt snabbt. Ibland kan jag ha tur och få lite omväxling i mitt eviga diskande. Då skär jag istället tomater eller packar sallad.

Men jag klagar inte. För så välldans tråkigt är det faktiskt inte (än!). Dessutom har jag hittills, på fyra kvällar, skrapat ihop 216 kr i bara dricks. Pengar direkt i fickan. Känns helt okej! (:

Jag tänker fortsätta köra på stenhårt hela veckan ut. Detta för att senare i sommar kunna ta ut flera dagar ledigt. Så för min del blir det alltså jobb hela helgen. Från klockan tre, tror jag, och resten av kvällen ut. 

Jag offrar hela Fallensdagar! Hur kan jag?
- Lisa    


101 saker du ska göra innan du dör

Jag har nu skaffat mig livets stora bok. En bok som följer med hela långa vägen och ända ner i graven. Jag hittade den av en slump i Stockholm, men köpte den aldrig. Istället sökte jag på den på cdon och sedan, av någon konstig anledning, så låg den helt plötsligt i min brevlåda. Hmm?

Boken innehåller alltså 101 olika saker du ska göra innan du dör. Man fyller själv i alla att-göra-saker som man klarar av eller kanske redan har klarat. I boken står det regler, lite tips och såklart en beskrivning till varje uppdrag. Det finns också en liten "pricka av" lista som man kan ta med sig överallt, ut i fall man skulle klara av ett uppdrag när man minst anar det. Det stora målet är sedan att klara av så många som möjligt av dessa 101 roliga, kluriga och flera rent av omöjliga saker. 
 
Att göra-sak nr 11 ; Jaga ikapp en tornado
Att göra-sak nr 14 ; Åk världens häftigaste berg-o-dalbanor
Att göra-sak nr 19 ; Lär dig poker och vinn stort på ett kasino
Att göra-sak nr 30 ; Bo i bästa sviten på ett femstjärnigt hotell
Att göra-sak nr 34 ; Hitta på en egen cocktail
Att göra-sak nr 48 ; Var med när ditt land vinner fotbolls-VM
Att göra-sak nr 100 ; Bli 100 år


101 saker du ska göra innan du dör

101 things to do befor you die. 
So little time, so much to do.
- Lisa


En dröm om skärgården

I eftermiddag är det dags för jobb på restaurant Italia igen. Har inte jobbat sen i början av sommaren, då jag provade på jobbet som servitris. Det var verkligen jätte kul! Men det blev inte så mycket jobb för min del, då det blev något krångel med antalet servitriser som behövdes. Men idag är jag i alla fall tillbaka och nu ska jag prova på att vara i disken. Inte så kul kanske, men det är bättre än inget och pengarna rullar ju in! (:

Det är ganska skönt att man inte har jobbat hela sommaren. Eftersom det är mitt allra sista sommarlov så känns det helt okej. Så mycket pengar blir det kanske inte, men det ordnar sig alltid. Tänk nästa sommar är man ute i det riktiga arbetslivet, tjänar pengar och kan bara drömma om ett sommarlov igen. Nej, jag kör på den lata sidan i sommar!
Jag degar gärna framför The OC eller Skärgårdsdoktorn. De två i särklass bästa serierna. Men för tillfället blir det mest skärgårdsdoktorn, då man samtidigt kan drömma sig bort lite;

Jag vill också ha ett hus i skärgården och en sån där gosig stickad tröja som Wilma har. Jag vill också ha en liten båt vid en mysig brygga. Och tänk bara på hur fint det är i skärgården. Det säger allt!
Jag tror jag får formulera om mitt konstaternade om min framtida bostad nu. Den ska ligga i Stockholms skärgård istället! Så får det bli. (:
- Lisa

Skärgården
Skärgården - Mysigt eller vad?

Stockholm i mitt hjärta

Det är nu fjärde sommaren som jag, Sara, mamma och pappa åkte upp till Stockholm igen. På något konstig sätt känns det varje gång som att komma hem. Man känner igen alla gator, affärer, genvägar och människorna, ja hela atmosfären. Det blir nästan som ett andra hem!
Som vanligt bodde vi på hotell Crystal Plaza, som ligger på Birger Jarlsgatan mitt i Stockholm. Ett mycket bra hotell med nära till allt. (Plus i kanten: våfflor till frukost!)

Den 12 Juli
 
Klockan halv sju, onsdag morgon, startade vi vår fem timmar långa bilfärd upp till huvudstaden. Inte det roligaste precis men med musik, lite sudoku och en kudde gick de ganska snabbt ändå. Innan vi tog oss in i själva Stockholm city besökte vi en outlet i Barkarby. Här kan man köpa kläder, böcker, skor och lite allt möjligt till bra priser. (Dock är grejerna inga nyheter precis) 
Shoppinglist:
Bikinitrosor - BjörnBorg

Efter incheckning på hotellet gick vi ut och åt på TGI Friday. En skit cool restaurant som vi första gången åt på i Cypern och sedan dess inte kunnat slita oss från! Jag åt pasta med kyckling (ovanligt). 

Senare på eftermiddagen träffade jag världens bästa Hannah som blivit en 08 på heltid. (Saknar!) Vi,  tillsammans med våra systrar, strosade runt i värmen vid vattnet, käkade glass och hade skoj! (:

För att inte bryta vår lilla tradition så avslutade vi kvällen med BIO. Det blev Beck - skarpt läge. Den var jätte bra, har blivit en av mina favoriter. Mycket sevärd!

Den 13 Juli
Denna dag blev en dag full av shopping. Från Drottninggatan, Kungsgatan och Sveavägen till Hötorget, Stureplan och Gallerian, från affär till affär. Överlycklig sprang man runt där bland alla kläder! Och det bästa av allt, rean är i full gång. REAREAREA! Mellan 30-50% på flera ställen. Så fynda, det kunde man göra! (:
Shoppinglist:     
Jeans - Fornarina
Tröja - GuloBlå
Linne - TommyHilfiger
Väska - HM
Örhängen+Ring - Pilgrim
Plånbok - TOPSHOP
Kofta - RedLabel

Som en paus mitt i all shopping köpte vi oss italiensk glass, glassen som slår ut all annan. Jag hittade en ny favoritsmak, efter choklad såklart, nämligen Kiwi. Mums!

Gamlastan är ett ställe man inte får glömma, platsen med alla fina hus och mysiga små gränder. Här finns även god mat, bland annat på restauranten Grill Ruby. Den besökte vi såklart och jag vill rekommendera kycklingspett bbQ med pommes och svamp. (:

Den 14 Juli
Pappa fyllde 40!! Detta firades med presenter, italiensk glass och ytterligare lite shopping. Vi hade inte mycket tid på oss innan vi skulle checka ut så de fick bli med raska steg. Alla dessa övergångställen med röda gubbar gjorde det inte lätt.
Shoppinglist:
Nyckelring(sko) - Puma
Pennfodral - Ordningochreda

Innan vi skulle åka tittade Hannah förbi vid garaget. Vinkandes lämnade vi sedan storstan och ännu en fem timmar lång bilfärd tog fart.

Årets kändis faktor = Svag 2:a
1. Madde från topmodel säsong 2, kom 3:a bland svenskorna(?). Hon jobbar på BIKBOK, där jag köpte mina jeans! (:
2. Han som hittade på Gula sidorna, vem de nu är? :S Han åt på Grill Ruby samtidigt som oss.
 
Årets besök i Stockholm känns som det kortaste. Tiden bara rann iväg! Vi var aldrig några riktiga traditionella turister, men vem gråter över det? Vi shoppade ju!
En sak hann jag i alla fall konstatera; Att min framtida bostad ska ligga i vår kära huvudstad Stockholm. Absolut! (: 
- Lisa

Stockholm i mitt hjärta,
låt mig besjunga dig nu,
åldrad i ungdomlig grönska,
öarnas stad, det är du!
Av städer jag känner i världen
är du den stad som fått allt.
Genom Mälarens kärlek till havet
en blandning av sött och salt.


Livet är så...äsch jag vet inte

Sensation! Lisa Bussqvist, har härmed skaffat sig en egen blogg. Från och med nu kan ni som vill och är intresserade få en liten inblick i mitt liv.

Jopp, nu har även jag skaffat mig en blogg. Blev sugen när Jennifer visade mig denna helfestliga sida. 
Jag kanske inte är den bästa skrivaren precis, men jag tycker bara det är kul att få skriva lite då och då. Skriva om mina upplevelser, tankar och lite annat smått och gott här i livet. Att försöka duger, så varför inte? 

Welcome To My Life.
- Lisa

RSS 2.0