Ett barn

Tänk att så små hjärtan kan sprida så mycket kärlek. Livsglädje. Det smittar av sig. Jag känner mig omtyckt och uppskattad för det jag gör, för den jag är. Jag blir så glad i hjärtat.


Koncentrera dig

Koncentrera dig. Framkalla för ditt inre den musik som gör dig lycklig. Hur låter den? Vem sjunger och vem spelar? Lyssna noga och känn glädjen spridas i kroppen. Framkalla nu den muisk som du anser finast och mest inressant. Är det samma låt? Ibland har inte hjärta och hjärna samma musiksmak.


 

COLDPLAYerikhassleJohnMayer


Jag har blivit lite av en SVT Player-tjej. Jag utnyttjar liksom datorn som tv, när JAG vill. Smart och smidigt. HjärnstormMia och Klara och lite 187 dagar är redan synade och dumpade. Nu är det Musikministeriet som gäller. Mycket intressant, se hör och lär. (Vänstrar fortfarande lite med Mia och Klara, kan inte låta bli!)


Och vinnaren är

Mina damer och herrar. Vinnaren är, den förtjusande...

Jag slutade fundera, trotsade min tvekan och stoppade analyserna för en kort stund. Jag passerade den mentala spärren. Grön knapp. Klumpen i magen försvann och små ivriga fjärilar gör sig påminda. Bra jobbat Lisa. Tack själv Lisa.

Vinnaren träder fram
visa mig konkurrens
ur betong steg en ros
italiensk aprikos
inget hade varit möjligt utan mig,
utan mig,
mig mig mig mig.

V. Maggio


Back to bed

Varför ska det vara så svårt? Först tar det en evighet att bestämma sig, ska jag eller ska jag inte. Ja. Nej. Eller jo. Nja. Hmm? Hjärtat säger en sak, hjärnan säger en annan. Jag tvekar, funderar, analyserar och tvekar lite till. Jag står och stirrar rakt in i en vägg. Det tog stopp och jag har fortfarande inte rört ett finger.

I go back, back to bed
with a second head.
I return to the start
to fill this empty heart.
To be back another day
just to try a diffrent way.
Right now I'm back to bed whatever you say.

E. Hassle



Dammit Janet!

Jag väntar på att kvällens fotbollsträning ska börja. Segt som sirap. Fördriver tiden med några avsnitt av Family Guy. Skrattar högt!



Stewie Griffin
 
Ett agressivt litet spädbarn med ett enda mål i sikte, att döda sin mamma och sedan ta över världen.
 
"It's not that I want to kill her. I just want her to not be alive anymore"

Hurtful

Varför strö salt i såren? - Så lyder den stora frågan. Det svider ju redan tillräckligt och varigare kan det faktiskt inte bli. Kom tillbaka när du har något sött att bidra med istället, eller i alla fall ett litet plåster.

Erik Hassle och hans fantastiska låt Hurtful får vara min mirakelmedicin för stunden. Put it on repeat.

You don't know what you got till you're missing it a lot
I had to go throw it away
I was wrong from the start,
 from the bottom of my heart
 I apologize

What I did to you was hurtful
What I'm going through is hurtful 

E.Hassle


Fiskbullar och mannagrynspudding

Okej. Idag har jag kommit fram till vad jag absolut INTE ska syssla med i framtiden. Bambatant, kokerska eller storkökskvinna, kalla det vad du vill. Den titeln ska jag aldrig skaffa mig i alla fall. Som timmanställd inom barnomsorgen förväntar man sig att få ta hand om små söta barn. Men chi fick jag. På alla dagis finns ett, i värsta fall två, kök. Har man otur kan man lika gärna få hoppa in där. Jag blev uppringd på morgonen, svarade lika "låtsaspigg" och trevlig som vanligt och säger att jag gärna ställer upp och jobbar. Resultatet blev en sex timmar lång, förvirrande vistelse innanför kökets väggar. Ensam.

Men som det så fint heter; Det finns inget ont, som inte har något gott med sig. För idag har jag faktiskt lärt mig att under tidspress hantera två helt främmande kök, två olika diskmaskiner från 1800-talet, kokat kaffe i en obegriplig kaffekokare, lagat fiskbullar med hemmagjord sås till cirka 35 personer och sist men inte minst lärt mig hur man lite snabbt och lätt slänger ihop några mannagrynspuddingar. Pust. Några erfarenheter rikare och ett yrke mindre att fundera på inför framtiden.


Nyponbuskar i trädgården

Jag lever.  Min själ är fastrotad bland skinn och ben. Hjärtat det bultar och käslorna existerar. Du kan göra mig obeskrivligt glad eller såra mig djupt. Se mig i ögonen. Jag är fortfarande en livs levande människa.

Lisa är mitt namn. Jag fick en gång ett mail från en mycket god vän. Nyponbuskar i trädgården. Det innehöll några textrader från låten I remember av Damien Rice.

And I wanna hear what you have to say about me
Hear if you're gonna live without me
I wanna hear what you want
What the hell do you want?


Punkt. Slut.

RSS 2.0