Destination Malmö

I torsdags var vi på klassresa i Malmö. Först bussresa tur och retur på cirka 9 timmar, sen kollade vi in en massa lyxiga byggnader, besökte centrala Malmö och sista av allt tog vi ett litet stopp i Jerkarby. Allt detta på en enda dag,inte dåligt va?! (: 

- Turning Torso, en jättehög byggnad som ska föreställa en mänsklig rörelse tror jag. Den såg helt annorlunda ut än vad jag hade föreställt mig. Turning Torso

- I västra hamnen finns det riktigt pampiga byggnader. Pengar är det inte ont om i dem kavrteren vill jag lova!

Västra hamnen

Jerkarby är ett vanligt litet samhälle men med undantag att det är byggt på medeltidsvis. Förvirrande, dött och tråkigt!
- Lisa


Farväl Falkenberg

Filmpremiär, eller rättare sagt en riktig galapremiär är vad jag har fått uppleva idag! Ni vet en sån där biopremiär när man minglar runt innan filmen, med ett champangeglas i handen och pratar med skådisarna. Efter filmens slut applåderas det och regissörerna/skådespelarna hyllas med blommor. Sen får man chansen att ställa lite frågor. Precis en sån var jag på!

Denna fantastiska filmen jag talar om är såklart Farväl Falkenberg. Kanske lite knasig men jag gillar den ändå starkt. Den har ett väldigt fint budsakp, något som stannar kvar inom mig ett bra tag!

 

Biopremiär 22 september 2006

HANDLING
Farväl Falkenberg handlar om den sista sommaren i Falkenberg. Fem barndomsvänner som har vuxit upp till unga män. David som längtar efter att vara barn igen och Holger som för alltid vill stanna kvar. De två bästa vännerna flyr ut till skogen och havet, undan framtiden.
Jesper återvänder ständigt hem utan att någon lägger märke till honom, Jörgen vill finansiera sin nya cateringfirma ”Frukost på sängen” med stuginbrott och John som alltid är på dåligt humör men tycker att bacon gör honom glad. Vuxenlivet hägrar vid horisonten, men alla kommer inte att nå ända fram.

Farväl Falkenberg





















Denna film jag rekommenderar varmt! (:
- Lisa


Tre flugor i en smäll!

Fluga 1: Vi vann derby-matchen mot Vänersborg!
Fluga 2: Vi krossade Vänersborgs drömmar om spel i division 3 nästa säsong!
Fluga 3: Vår chans att få spela kvar i division 4 nästa säsong lever vidare!

Splach Boom Bang!
Wargöns IK
besegrade idag Vänersborgs IF med 2 - 1 !!

- Lisa


Musik music música musique

Coast to coast - Westlife, är en av alla mina favoritskivor och för tillfället den som spelas flitigt i cd-spelaren. Bara en massa smöriga kärlekslåtar att drömma sig bort till. Gammal som gatan men helt och hållet i min smak! (:
Tyvärr är det inte från min egen cd-spelare dessa ljuva toner spelas, för den har nu gått i krasch. (Kanske inte är så konstigt, då jag haft den sedan jag var sju eller nått. Den har väl tröttnat på mig och börjat ett eget liv. Jobbigt!) Istället är det Sara som får ta smällen, får dras med min musik lite då och då.
 
Räddningen? Snart är det min födelsedag och Julafton, högst på önskelistan står såklart en ny cd-spelare. Hoppas, hoppas! Medan jag väntar kan jag alltid samla på mig lite mer cd-skivor. Har gjort en liten lista på dem senaste skivorna jag vill ha till min samling:
? Cant take me home - Pink
? All The Way, A Decade Of Song - Celine dion
? Shayne Ward - Shayne Ward
? Music from the oc (vol. 3,4,5) - The OC
(Sen tillkommer det nog endel innan födelsedag och jul stundar) 

Eftersom detta inlägg handlar om musik så kan jag tillägga att jag, som de flesta andra, följer Idol. Har redan hittat mina favoriter på tjej- respektive killsidan, nämligen:
Danny - Hur snygg som helst och sjunger som en gud!
Felicia - Sjunger jätte fint och har världens coolast stil!
Dessa två kommer garanterat till final.
(+Johan - Vänersborgare ju!)
- Lisa


Vackra läppar

Det var igår kväll när jag läste i tidningen ELLE, artikeln Man för sin mun, som jag blev lite kreativ och fantasifull. Jag började skriva på en dikt. 

Vackra läppar.
Lockar, vill röra.
En liten kyss, bara en.


Vackra läppar.
Mjuka, rosenröda.
Vill aldrig glömma, känslan.
Dina ömma läppar, tätt mot mina.


Vackra läppar.
Förenade med varandra. Vi blir ett, Du och Jag.
Vackra läppar, ge mig mer, vackra läppar.


Kärlekens gubbe


Observera nybörjare, det får bli mitt försvar.
- Lisa


Kär i en elefant

Idag hittade jag en ensam liten elefant. Jag tog upp den. Den var söt. 99:50. Nu är han min, bara min.
-Lisa


Det stora samtalsämnet

Överallt pratar man om det, skriver man om det eller så ser man något som har anknytning till det. Riksdagsvalet 2006. Det går bara inte att undgå. Därför, måste såklart jag också skriva några rader. Man kan ju inte sticka ur mängden liksom.

Vi, precis som alla andra tusentals elever i Sverige, jobbar just nu med valet och partierna i skolan. Tråkigt tycker jag, men varenda samhällslärare jublar väl. Idag var det politisk debatt i aulan. De sju största partierna satt uppradade på scenen, laddade för heta diskussioner. Och så blev det, minst sagt:
Moderatledaren var galen, vänsterpartisten sur, socialdemokraten slutade aldrig prata och kristdemokraten var super nervös. Centerpartisten himlade med ögonen, folkpartisten var mest tyst och miljöpartisten, han höll sig lugn och sansad.

För min del blir det inget val i år, föddes några månader för sent, så egentligen behöver jag inte tänka så mycket på vad partierna säger och inte säger. Istället tycker jag RIX-partiet låter himla käckt! (:


Vill du rösta på folkpartiet, så gör de. Vill du rösta på kristdemokraterna, så gör de. Vill du rösta på centerpartiet, så gör det. Vill du rösta på moderaterna, tänk om!
- Lisa


Arriwed from Mexico

I måndags landade min käre far med planet i Göteborg. Äntligen är han hemma igen efter sex veckors arbete i Mexico. Hur länge han stannar vet man aldrig, inte heller vart det bär av nästa gång.
Många frågar om det inte är jobbigt när han är borta hela tiden. - Visst är det de, men man vänjer sig. Pappa har alltid rest mycket, ända sedan vi var små.

I och med pappas resande får vi också följa med i bland, vi kan besöka platser vi troligen inte skulle besöka annars. Förra året tillexempel, jobbade pappa en hel del i USA. Vi följde med över i två veckor och fick uppleva något stort!
Hur häftigt som helst! Men det är förståss bara en bråkdel av vad pappa själv har upplevt i sina dar.

Slutligen måste jag bara visa vad han hade med sig i bagaget hem:


JLO - Miami GlowEscada - Pacific Paradise

Jag blev överlycklig! JLO:s doft Miami Glow finns inte att hitta här hemma längre (Förra sommarens doft) och Escada - Pacific Paradise är slut överallt. Kan det bli bättre?
Ja, det kan de, för varje parfymflaska innehåller 100ml!
- Lisa 


Vackra ord från färdlektyr

I onsdags fick jag årets färdlektyr. Tredje till samlingen. Jag avundas dessa människor och deras fantastiska skrivtalang. Vackra ord. Jag vill också.
I morse tittade jag igenom alla tre och har nu samlat mina favoriter. 
- Lisa

Ångra formateringar
Kan jag få trycka på ”ångra formateringar”? Jag blev inte riktigt nöjd med det här. Inte riktigt nöjd med typsnittet. Fetstil efter chips och för mycket mat. Tröstäta var inget bra kommando. Jag skulle vilja prova med kursiv stil.


Kan jag få trycka på ”ångra inklistring”? Bilden av dig passar inte riktigt in här. In i mig. Kan jag få ångra det? Kan jag få ångra att jag lät dig sova i fel säng. Eller att jag inte lät dig sova. Alls. Trycka på delete och sedan tömma papperskorgen.

Kan jag få trycka på ”formatera bakgrund”? Göra den lite ljusare. Sudda ut alla mörka fläckar som du och dom lämnat efter sig. Jag lämnat efter mig. Och sedan tona den diagonalt in mot mitten.


Kan jag få trycka på ”infoga fil”? Välja ut någon som passar. Någon som inte tar för mycket plats. Någon med dubbelt radavstånd i jpeg-format. Någon som inte är du. Och sedan trycka på ”spara ändringar”.


Av Jenny Kahlmeter
Katedralskolan, Växjö
Ur: Färdlektyr 2004

Armbrytning

Att jag har lärt mig älska dig betyder inte
   att jag glömt bort hur man hatar.

Att jag ler varje gång jag ser dig betyder inte
   att du alltid gör mig lycklig.

Kärlek och hat går nog ofta hand i hand,
   men om dom skulle bryta arm tror jag att kärleken skulle vinna.


Av Kalle Westlund
Polhemgymnasiet, Gävle
Ur: Färdlektyr 2005

De fula
Jag såg en ful pojke idag
han gick hand i hand med en ful flicka
och tillsammans var de vackrare än skönheten själv.

Av Tim Sterner
Tingvallagymnasiet, Karlstad
Ur: Färdlektyr 2005


En äkta hjälte
En äkta hjälte är någon som utan tvekan

sprider ut sin drömmar vid sina älskades fötter

när marken saknar stadga.

En äkta hjälte är någon som med glädje

skulle packa in sin egen lycka i sitt finaste papper

och skänka bort den till behövande.

En äkta hjälte är någon som trots sin rädsla

ställer sig rakryggad emellan två fiender

och tar alla slag för att skydda dem båda.

En äkta hjälte är någon som använder

hjärtmuskeln före de övriga

   Någon som du, Mamma.
 
 Av Tim Sterner
Tingvallagymnasiet, Karlstad
Ur: Färdlektyr 2006


Kräftskiva utan kräftor

Denna lördag är det kräftskiva med fotbollslaget som stundar. Klockan sju smäller det nere på Hallewi. Ser fram emot en hejdundrans kväll, kan inte bli annat med Vargön damlag. Roliga, lite knäppa, helt enkelt världens bästa tjejer!

Mamma, Sara och jag var nyss och inhandlade kvällen ingredienser. Kräftor till sara, baguette med ägg och räkor till mig. Fast jag snor nog en liten kräfta ändå, bara för synens skull liksom.
Som smarrig efterrätt ska Sara baka världens godaste kladdkaka. En krämig kaka med krispig yta, alldeles lagom kladdig och innehåller bitar av marabou. Dreggel i mungipan? Här kommer receptet:


Ingredienser:
  (4 portioner)
100 gram margarin

2 st ägg

3 dl socker

2 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

0,5 tsk bakpulver

200 gram Marabou chokladkaka

Ströbröd till formen


Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält margarinet och låt svalna något.
3. Vispa ägg och socker luftigt.
4. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt, bakpulver och hackad choklad i en bunke.
5. Häll mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter.
6. Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en slät smet.
7. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
8. Häll i blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Kakan kan verka lös när man tar ut den, men stelnar fort när den kommit ut.
 
 
- Lisa

Kladdkaka















RSS 2.0