En liten stund i stan

Titta vad jag hittade! Kollade nyss igenom lite gamla dokument här på datorn. Ojoj! Blandad kompott, mest skolarbeten och dåliga försök till berättelser. Men en rolig sak hittade jag! Historien om det fartfyllda stadsbesöket Jennifer, Paulina och jag gjorde en gång i tiden. Roliga minnen.
Läs vettja, jag har skrivit den alldeles själv! (:
- Lisa  

En liten stund i stan

Fredag! Skoldagen är äntligen över och tre små flickor är på väg till stan. Det var Jennifer, Paulina och Lisa. De skulle ta sig en fika var det tänkt. Meeen…

Lisa och Jennifer fastnar först bland en massa kläder, "måste bara prova den här"..
Medan Paulina är på egna äventyr. Lisa och Jennifer spenderar lite pengar och letar sedan rätt på sin kamrat.

Nu beger sig flickorna till den stora djungeln av väskor. Lisa och Paulina går exalterat runt och pillar. Plötsligt gnäller någon med en ynklig stämma:
"Kan vi inte gå?”
Det är Jennifer! Paulina och Lisa vänder sig om och ger henne en nedvärderande blick och fortsätter sedan vandringen bland väskträden. Det fungerar för en stund, men snart blir gnället allt för starkt ("Det finns ju inga väskor här!") och flickorna måste lämna djungeln.

Paulina sätter nu full fart mot första bästa café. "Måste ha kaffe!" säger hon på de där kaffeberoende sättet. Jennifer är också sugen på kaffe och ser fram emot en kopp. Men… då öppnar lilla-snåla-kaffehatande-Lisa sin mun och protester. Kaffedrömarna går i krasch och flickorna fortsätter nu sin stadsvandring..

..till filmernas paradis. Jennifer går direkt fram och plockar upp en DVD, "Westlife story". Lisa kollar in heta boys på filmfodralen och Paulina kollar på skräck. Plötsligt får Lisa tag på en intressant film, hon visar den för de andra flickorna. Men Lisa inser att begagnade filmer inte är hennes grej, speciellt inte med "sliskfläckar", så hon ställer snabbt tillbaka den.

Nu börjar detta äventyr ta slut och flickorna måste skiljas åt. Lisa och Jennifer springer till bussen, som sakta men säkert rullar ifrån dem. Efter ett mindre utbrott beger de sig till dg12. Paulina har fortfarande inte fått sitt kaffe, så för hennes del blir det ett besök på caféet trots allt. Sara Bernard för hela slanten.
När Lisas och Jennifers nästa buss äntligen anländer har även Paulina kommit till busstationen. Flickorna ler mot varandra en sista gång och sedan skiljs de åt, på riktigt!

Av: Lisa Bussqvist, Fredagen den 10 mars 2006*


Definitionen av ordet het?

Het.

Lyssna på ordet. Vad tänker du på?

Jag letar och letar, men ändå kan jag inte hitta den riktiga definitionen av ordet.

Det enda jag får fram är att det ofta förknippas med mat. Jösses!

Jag blev glad!
-Lisa


En liten boll, så mycket glädje

Idag har jag haft min första lektion i Idrott och Hälsa B. Hur kul som helst! Lisa, Linn och jag tillsammans med ett trettiotal killar utgör bollsportsgruppen. De första veckorna framöver ska vi ägna oss åt fotboll. Detta känns som en bra start, eftersom det är den bollsport jag är bäst på och känner mig säkrast med.
Något som där emot oroar är att vi så småningom ska ut på isen och herja, med bandyklubbor!  Lycka till, jag kan ju inte ens bromsa med ett par skridskor. Hjälp! 

Men än så länge runda bollar och fast underlag. Idag blev det smålagsspel. Det är verkligen stor skillnad på att spela med bara killar jämfört med tjejer. Det blir ett högt tempo och roligare spel. 
För min del gick det väl hyfsat, fick lite pass då och då.  I "närkamperna" hade jag flyt. Pang...sa det inte! Nej, av någon anledning stannar de upp och låter mig ta bollen istället! Okej? Fast lite knuffar skadar inte.

Tänk om inte bollen uppfunnits. Vad skulle man då ta sig till?
Ett liv utan sport, är som ett liv utan kärlek. Dödsdömt. 
- Lisa


Ett mycket vackert budskap

Det perfekta budskapet till alla killar där ute, 
Byt kalsonger FFS,
till nya, fräscha och dessutom snygga. Please!

Adam Brody - Byt kalsonger FFS

Do like HIM:
He´s cute, he´s Adam Brody and he´s mine.
Thats IT.
- Lisa
 


Efter sommarlovet kommer skolan

Så var man tillbaka vid skolbänken igen. Med blandade känslor faktiskt; Positivt med sista året men samtidigt sorgligt! Snyft*
Det känns som att det blir ett år med "fullt upp" hela tiden; plugg, projektarbete, flera studiebesök, skollaget i fotboll, klassresa, balen, studenten och en massa annat skoj att se fram emot.

Det stora utropstecknet; Inga mer glosor! Det känns så himmla bra att få slippa en massa förvirrande ord som studsar runt i skallen. Aldrig mer! Istället;
Psykologi, Staden och Framtiden, Filosofi, Religion, Matte C, Idrott och Hälsa B, Svenska, Samhäll och Projektarbetet. I stort sett bara roliga ämnen.

•Favoriten är helt klart Idrott och Hälsa B! Bollsportgruppen blev det, men funderar på om det kanske var ett felaktigt val trots allt. (5 tjejer och 30 killar?)  Inte för att jag är dålig på bollsport, men med tanke på att de flesta killar förvandlas till huliganer så fort en boll är i närheten. Man får väl vara glad om man överlever lektionen ut.
•Religionen verkar riktigt intressant faktiskt och dessutom ska vi på en massa studiebesök.
•Staden och Framtiden är också en kurs som verkar kul. Eventuellt ska vi åka ner till Malmö och kolla på byggnader och annat som rör ämnet. Hoppas det blir av!
•Men mest spännande ska det bli att ha Psykologi och Filosofi. Hmm?
•Projektarbetet = Just nu förvirrande!
Allt löser sig väl såsmåning om! (Förhoppningsvis)

I slutändan står jag väl där, med studentmössan på huvudet, tårar i ögonen och en södergapad hals. Redo för ett liv utanför skolans väggar, utan läxor och prov. Men samtidigt ett liv utan den frihet som en skolelev faktiskt har, inget mer sommarlov att längta till.

Välkommen in i de vuxnas värld!
- Lisa

RSS 2.0