Efter sommarlovet kommer skolan

Så var man tillbaka vid skolbänken igen. Med blandade känslor faktiskt; Positivt med sista året men samtidigt sorgligt! Snyft*
Det känns som att det blir ett år med "fullt upp" hela tiden; plugg, projektarbete, flera studiebesök, skollaget i fotboll, klassresa, balen, studenten och en massa annat skoj att se fram emot.

Det stora utropstecknet; Inga mer glosor! Det känns så himmla bra att få slippa en massa förvirrande ord som studsar runt i skallen. Aldrig mer! Istället;
Psykologi, Staden och Framtiden, Filosofi, Religion, Matte C, Idrott och Hälsa B, Svenska, Samhäll och Projektarbetet. I stort sett bara roliga ämnen.

•Favoriten är helt klart Idrott och Hälsa B! Bollsportgruppen blev det, men funderar på om det kanske var ett felaktigt val trots allt. (5 tjejer och 30 killar?)  Inte för att jag är dålig på bollsport, men med tanke på att de flesta killar förvandlas till huliganer så fort en boll är i närheten. Man får väl vara glad om man överlever lektionen ut.
•Religionen verkar riktigt intressant faktiskt och dessutom ska vi på en massa studiebesök.
•Staden och Framtiden är också en kurs som verkar kul. Eventuellt ska vi åka ner till Malmö och kolla på byggnader och annat som rör ämnet. Hoppas det blir av!
•Men mest spännande ska det bli att ha Psykologi och Filosofi. Hmm?
•Projektarbetet = Just nu förvirrande!
Allt löser sig väl såsmåning om! (Förhoppningsvis)

I slutändan står jag väl där, med studentmössan på huvudet, tårar i ögonen och en södergapad hals. Redo för ett liv utanför skolans väggar, utan läxor och prov. Men samtidigt ett liv utan den frihet som en skolelev faktiskt har, inget mer sommarlov att längta till.

Välkommen in i de vuxnas värld!
- Lisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0