Peddington market - En forstaklassig marknad

Min andra dag pa sydney startade, till skillnad fran gardagen, pa ett lite mer onyttigt vis. Till snabb "frukost" bjod familjen pa en crossiant fylld med choklad. Valdigt gott, men valdigt farligt. Med sockerhalten pa topp korde Pam oss till en marknad som holls i stan varje lordag. Jag, och som sakert de flesta andra vanersborgare i detta fall hade tankt, kom direkt att tanka oktobersmarknad. Hundra miljoner stand, billiga skrotsaker och alldelses for mycket folk samlade pa en och samma plats. Men dessa forutfattade meningar forsvann snabbt. Denna sota lilla maknad slingrade sig fram med forstaklassiga stand med hur mycket fina saker som helst. Vackra malningar, fina planbocker, dyra smycken och aven lite second hand har och var. "Jag var sald". Lika imponerad och exalterad hade nog min kara mamma varit. Nar jag och Elin strosade omkring dar onskade jag sa att jag kunde fa visa mamma, det fanns verkligen hur mycket "mamma-saker" dar som helst. Det kommer nog inte som nagon chock att jag saklart var tvugen att shoppade loss lite grann, eller ganska mycket. Vad tanker jag inte beratta, men jag kan lova att det bara ar fin fina grejer som kommer med hem i bagaget!

Efter en mycket trevlig formiddag plockar familjens farmor upp oss utanfor marknaden. Hon hade lovat att kora oss till flygplatsen dar vi skulle ta oss vidare upp till varmen, i norra Australien, over nagra dagar. Till Whitsunday coast med stekande varme, sol och bad. Mycket efterlangtat. Flygresan tog cirka 1,5 timmar och nar vi antligen var pa plats, runt 22.00 tiden, var vi bade trotta och hungriga. Pa gatorna var festen i full gang. Vi letade snabbt upp vart boende for de kommande natterna, ett backpacker stalle mitt i smeten. Vi skulle sova i ett atta baddars rum med tillhornade badrum och tillgang till ett gemensamt kok for hela anlaggningen. Vara rumskamrater kom till storsta delen fran norden faktiskt. Det var i alla fall en dansk tjej, nagra tjejer fran norge och en fran England. Trevligt.

Fortsattning foljer...  

Flortiga italienare pa Bondibeach

Min forsta dag i Sydney borjade, lite otippat, med en litenloprunda bland Sydneys gator. Elin har blivit en riktig halsotjej sa jag kan saklart inte vara samre. Det var kanske inte den friskaste luften men det fick duga. Nar vi atervande tillbaka till var bostad vantade familjen pa oss. Barnen i familjen, Zoe och Charlie, skulle lamnas pa skolan och Elin och jag var lovade skjuts till stranden. Denna dag firades mors dag, mothersday, i Australien sa pa skolan var det fullt av barn och mammor. Det bjods pa frukost och fina sma konstverk, tillagnade mammorna, visades. Riktigt mysig liten skola, inte som Sveriges stela byggnader och nakna skolgardar. 

Vi planerade alltsa att spendera formiddagen pa stranden. Vi blev avslappta vid en mindre strand for att till fots ta oss till Bondaibeach, en av varldens popularaste strander. Eftersom det borjar ga mot vinter i Australien sa var det inte jatte varmt i luften. Lite blasigt, men va tusan sa lange solen lyser sa ar det bikinin fram siom galler! Vi var saklart inte ensamma pa stranden. Det vimlade av surfare och aven en och annan Italienare. De sistnamnd verkade valdigt pratglada och deras handukar flyttades narmare och narmare vara. Tillslut rackte den ena fram ett par solglasogon at mig och fragade vad jag tyckte. "Ta dem, behall dem. Det ar fran han dar borta". Undrar om det ar sa man flirtar i Italien? Efter evigt diskuterande om stora nasor och solglasogonen saklart sa bestammde vi oss for att titta lite i affarerna. Jag skaffade mig ett par efterlangtade flip flops, aven kallade Havaianas, och en strandklanning pa rea slank aven ner i en pase. Shoppinggalna Lisa har darmed oppnat planboken. Oops!

Fram at eftermiddagen blev vi ater hamtade av Pam och barnen. Nu ville de ta oss pa en liten bilsightseeing i centrala Sydney. En mysig liten promenad med vacker utsikt, Harbourbridge och Operahuset var bara delar av det fantastiska vi fick se. Efter en harlig forsta dag kandes det skont att komma hem till huset igen. Vi bjods pa fish and chips och sen planerades en kvall i partyts tecken vilket i slutandan blev en valdigt lang promenad pa slingriga sma gator. Flipflop = blodande skavsar. AJ.

Fortsattning foljer...


Avresa till Australien

Tidigt pa morgonen den 7 maj bar det av mot flygplatsen och mitt aventyr tog darmed sin borjan. Nervos, tarogd ochy otroligt forvantansfull tog jag farval av mamma och pappa. Min forsta flygresa tog fart mot Heatrow, London.
Med musik i oronen halvsover jag nastan hela resan, dock drabbas jag av varldens lock for oronen precis innan landning. AJ!!! Halvdov och lite nervos skulle jag nu forsoka ta mig till terminal 3, dar inceckning till flyget mot Sydney, Australien vantar. Nagra timmars vantan blev det och tiden angnades at att studera alla manniskor som passerade mig. Afrikaner i vackra och fargglada drakter, rodhariga britter och springande bussinesmen. Intressant. 

Nar jag antligen fick ga ombord pa planet visade det sig att jag slapp genomlida mitt mardromssenarium. En snarkande granne till hoger och en svettig karl till vanster. Tack! Istallet fick jag en jatte trevlig 24 arig tjej fran australien vid min sida. Hon berattade att hon jobbar i England men var nu pa vag hem for att operera sin vanstra arm (vilken var gipsad fran axel och ner). Det var nagot med att benen hamnat fel eller natt, min engelska ar inte den basta sa jag kan ha missfarstat. Under den ca 30 timmar langa resa, sittandes i en flygplansstol fanns det lite allt mojligt att underhalla sig med. Flygplansnmaten var som vantat inte den basta. Tugga och svalj. Daremot visade de en hel del bra filmer, jag hann kolla pa bade The Mist (en helt okej skrackfilm) och Ps. I Love You (Otroligt sot karleksfilm helt i min smak!). Ett kort stop i singapore gav aven en skon benstrackare. En flygplats som kan beskrivas med, heltackningamattor och grona vaxter. Festligt.

Nar jag runt sjutiden nasta dag landar i Sydney ar kroppen ganska sa mor. Jag moter upp Elin och vi tar en taxi till den familj vi skulle bo i nagra dagar i Sydney. Familjen bestar av mamma Pam, pappa Bill och hennes tva barn Zoe och Charlie. Underbara manniskor. Jag och Elin har fatt den lilla overvaningen som finns till vart eget forfogande. Sang och eget badrum, lyxigt varre.

Fortsattning foljer...


WIK - Skoftebyn DIF

Wargöns IK


Klockan är 01.01. Jag borde ligga i min säng och sova. Imorgon eller rättare sagt om några timmar väntar en underbar dag fylld av fotboll. Först hemmamatch mot "Sköfta", jag säger bara: Här ska mangals! Detta blir min sista match innan resan. Sorgligt och ångest, men vinst ska det allt bli. Efter oss damer tar Wargöns herrar över fotbollsplanen och spelar förhoppningsvis skiten ur sina motståndare också. Det blir alltså en underbar dag att tillbringa på vårt gröna Hallewi. Nu är det dags för lite sömn.   

Matchreferat av vår egen "Svennis" Joacim Ahl:

Wargöns IK- Skoftebyn DIF 2-3 (1-1)

Vi förlorade en match som kändes som den kunde slutat åt vilket håll som helst. Vi delade båda halvlekarna ungefär lika med Skoftebyn, men den stora skillanden var att Skoftebyn förvaltade sina lägen bättre än oss. Framförallt orkar inte mittfältet hålla upp spelet utan faller för långt ner i knät på försvaret och avståndet till forwards blir på tok för stort. Vi sätter inte heller den press på våra motståndare vi kommit överens om utan blir för passiva och låter de få tid på sig. De stunder under matchen då vi sätter press, vinner vi boll högt upp i banan och tar över matchbilden. Just nu saknar vi viljan att ta jobbet för att bli etta på bollen och för att gå in helhjärtat i närkamperna. Vi kan rulla boll, vilket vi visar under matchen, men vi måste oxå vilja ta det tuffa jobbet för att vinna boll. I första halvlek har vi ett par bra chanser och skulle kunna ta ledningen, men det är Skoftebyn som är hetare framför mål och gör oxå 0-1. Vi spelar upp oss och tar tag i matchen innan halvtids vilan då Sara B gör 1-1 på en hörna, fram nickad av Annie. I halvek är vi överens om att fortsätta som vi slutat första halvlek. När så andra halvlek börjar är vi oxå på tå och aggresiva. Det känns som att 2-1 målet är pågång. Men istället låter vi Skoftebyn på tok för enkelt göra 1-2 då vi inte alls pressar bollhållare utan enbart blir statister. Vi väljer att flytta upp mer folk och spelar med en tre backslinje, tyvärr rinner Skoftebyn igenom och kontrar in 1-3. Sofia gör sedan ett tröstmål framspelad av Veronika, då vi faktiskt kliver upp i banan och sätter boll på forwards.


Tror att vi alla är överens om att vi kan betydligt bättre. Vi vet vad vi ska göra men lyckas inte genomföra det på plan. Nu är det åter till träningen som gäller.


Målen:
1-1 43´Sara B
2-3 89´Sofia T


Gult kort: Matilda B, Malou N, Lisa B


Laget:
Emma W - Hannah A, Veronika U, Teres U, Lisa B - Malou, Matilda B, Lina N, Sara B -Natali, Carro L
Frida E, Sofia T, Felicia BK.

Ja, vi kan definitivt mycket bättre. Låt oss nu glömma detta och kämpa vidare!


Pain(t) in the as

Äntligen har vi tagit oss i kragen och nästan slutfört vårt göra-om-omklädningsrummet-projekt. Målningen är avklarad. Tack och lov, nu blir styrelsen äntligen nöjd. Jag stod för maskeringen av alla lister och resten av gänget stod stadigt med varsinn pensel i handen. Fint, snyggt och proffsigt. WIK teamet fixar allt. Tyvärr blev det inte riktigt den färg vi hade tänkt oss. Söderhavsgrön, mintgrön, turkos?. Lite svår att definiera faktiskt. Alla hade vi olika uppfattningar, men jag skulle nog vilja kalla den söderhavsgrön. Sola och bada och Piña Colada - feelings liksom! Men att den nya väggfärgen skär sig med varendaste liten färg som kommer i närheten av den får vi väl leva med, nytt och fräscht är det i alla fall. Sluta klaga! Nu återstår bara lackning av bänkarna och finliret. Bland annat så måste vi fixa så att vår vackra signerade Umeå tröja blir ramad och uppspikad. Lycka till i serien Vargön / Hanna Ljungberg Status eller vad?!

Personlig påminnelse inför morgondagen: STÄDA RUMMET!

RSS 2.0