WIK - Skoftebyn DIF

Wargöns IK


Klockan är 01.01. Jag borde ligga i min säng och sova. Imorgon eller rättare sagt om några timmar väntar en underbar dag fylld av fotboll. Först hemmamatch mot "Sköfta", jag säger bara: Här ska mangals! Detta blir min sista match innan resan. Sorgligt och ångest, men vinst ska det allt bli. Efter oss damer tar Wargöns herrar över fotbollsplanen och spelar förhoppningsvis skiten ur sina motståndare också. Det blir alltså en underbar dag att tillbringa på vårt gröna Hallewi. Nu är det dags för lite sömn.   

Matchreferat av vår egen "Svennis" Joacim Ahl:

Wargöns IK- Skoftebyn DIF 2-3 (1-1)

Vi förlorade en match som kändes som den kunde slutat åt vilket håll som helst. Vi delade båda halvlekarna ungefär lika med Skoftebyn, men den stora skillanden var att Skoftebyn förvaltade sina lägen bättre än oss. Framförallt orkar inte mittfältet hålla upp spelet utan faller för långt ner i knät på försvaret och avståndet till forwards blir på tok för stort. Vi sätter inte heller den press på våra motståndare vi kommit överens om utan blir för passiva och låter de få tid på sig. De stunder under matchen då vi sätter press, vinner vi boll högt upp i banan och tar över matchbilden. Just nu saknar vi viljan att ta jobbet för att bli etta på bollen och för att gå in helhjärtat i närkamperna. Vi kan rulla boll, vilket vi visar under matchen, men vi måste oxå vilja ta det tuffa jobbet för att vinna boll. I första halvlek har vi ett par bra chanser och skulle kunna ta ledningen, men det är Skoftebyn som är hetare framför mål och gör oxå 0-1. Vi spelar upp oss och tar tag i matchen innan halvtids vilan då Sara B gör 1-1 på en hörna, fram nickad av Annie. I halvek är vi överens om att fortsätta som vi slutat första halvlek. När så andra halvlek börjar är vi oxå på tå och aggresiva. Det känns som att 2-1 målet är pågång. Men istället låter vi Skoftebyn på tok för enkelt göra 1-2 då vi inte alls pressar bollhållare utan enbart blir statister. Vi väljer att flytta upp mer folk och spelar med en tre backslinje, tyvärr rinner Skoftebyn igenom och kontrar in 1-3. Sofia gör sedan ett tröstmål framspelad av Veronika, då vi faktiskt kliver upp i banan och sätter boll på forwards.


Tror att vi alla är överens om att vi kan betydligt bättre. Vi vet vad vi ska göra men lyckas inte genomföra det på plan. Nu är det åter till träningen som gäller.


Målen:
1-1 43´Sara B
2-3 89´Sofia T


Gult kort: Matilda B, Malou N, Lisa B


Laget:
Emma W - Hannah A, Veronika U, Teres U, Lisa B - Malou, Matilda B, Lina N, Sara B -Natali, Carro L
Frida E, Sofia T, Felicia BK.

Ja, vi kan definitivt mycket bättre. Låt oss nu glömma detta och kämpa vidare!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0