Den 29 februari

Vid tretiden i natt vaknade jag av att min tv stod på. Dödstrött. Okej, vem satte på den? Jag vet att jag i ögonblicket precis innan vänt mig om. Lite sparkandes med benen kanske, men det kan väl omöjligt vara så att jag med en liten tå eller något annat precis råkat pricka power-knappen på fjärkontrollen? Den låg inte ens i sängen. Nej, det var nog bara startskottet på en mindre lyckad dag. Där fick jag för det glada inlägget jag skrev igår. Nu till det värsta av allt. Klockan ringer 05.30, yrvaken och frusen går jag raka vägen till dörren där morgonrocken hänger. Jag gör ett trött svepande och sätter på mig den. Krasch! Tillsammans med morgonrocken lyckades jag såklart välta min fina vas. Tusen bitar. Eftersom klockan inte är mer än 05.30 så kom lipen ganska snabbt. Jag orkar inte. Varför kunde det inte ha varit en ful, billig IKEA vas istället? Nej, det är bättre att designvasen jag fick i födelsedagspresent går sönder. Det ska ju vara så svårt som möjligt att få tag på en ny. FAN! Mamma flyger upp ur sängen, klappar mig på axeln och säger några tröstande ord. Dammsugaren startas och vad som sedan återstår av min vackra vas är ett sylvasst pussel. Bara för det så ska jag stanna hemma och sura hela kvällen, det är nog säkrast så. Dessutom är de svarta ringarna runt mina ögon större än någonsin just för tillfället. Tur för mig att det bara är skottår vart fjärde år! Let's dance med min kära mamma får det bli.


Gråsparven när hon sjunger

Hej, tack och välkommen, våren ligger i luften. Det var med ett leende på läpparna som jag idag lämnade ett åtta timmars segt arbete bakom mig. Istället möttes jag av en underbar sol. Solsken och värme. Äntligen,  jag blir så glad! Hemma väntade det en lika glad vovve. Älsklings-Lucky. Det fick bli en promenad på direkten, utan jacka(!!!). Härligt. Som grädden på moset så kom det lite våriga nyheter i brevlådan också, från MQ. 250 kr i bonuscheck och 200 kr rabatt på alla vårjackor. Jag gillar våren!

Nu är det 68 dagar kvar, sen packar jag väskan och sticker. Längtar. Jag vill bara bort här ifrån, ge mig massa sol och värme! Den första av tre vaccinationssprutor är tagen. Hepatit A och B. Den 18 mars är det dags för nummer två och sen när jag kommer hem ska jag ta en tredje. Detta ska resultera i ett 10 års- / livslångt skydd? Har inte så bra koll på det där. Däremot vet jag att de kostar 500 kr per spruta (!!!) och sen ska jag ha magsjukemedicin också, vilket går på 200 kr per dos (Jag ska ha två!). 1400 kr, underbara utgifter. Surt. Men riskera att bli sjuk är det sista jag gör! Fler förberedelser återstår. Jag måste ringa Elins mamma. Vi behöver boka hotell för Thailandsvistelsen, man vill ju liksom inte bo på gatan. En jag-vill-göra-lista inför Nya Zeeland måste också fixas. Dags att göra något kanske? Oh yes, men först ska jag bara... skriva ett superlångt mail till min bästaste Julia, äta lite gröt och självklart genomföra en underbar träning. Soliga kramar.

18:18

Tänker du lika mycket som jag? Är dina analyser lika detaljerade och fyllda av skräp som mina? Siffror som skapar förvirring. Positivt och negativt i en komplicerad blandning. Huvudvärk. 12:12 - 13:13 - 14:14 - 15:15 - 18:18.
Är det ödet? Eller tittar jag lite för mycket på klockan?

21:21

Coldplay

Jag vill skrika ut, men har inga ord. Jag vill dela med mig, men vet inte hur. Jag vill att alla lyssnar, för jag vill att alla ska veta. Jag vill visa vad riktig musik är, sprida dess ljuva toner. Ljudet som smeker mina öron. Jag vill ge av min lycka, den lycka de skänker till mig. Jag ska visa den plats dit de för mig, en plats full av obeskrivligt vackra ord. Jag vill att du tror på mig, tar del av mitt budskap.
Lyssna, njut och älska Coldplay.



image56


Alla hjärtans dag

En dag fylld av kärlek, en dag till för att påminna alla ensamma. Kärleksfullt och tragiskt på en och samma gång. Dagens fråga: Myspys eller träning? Och självfallet så är svaret, TRÄNING!

Tro det eller ej, men lite uppvaktad har jag ändå blivit denna dag. En wonderful person vid namn Hannah, även kallad Hanni, Greg, Manga doll, Bali och lite till (kärt barn har många namn), hade denna eftermiddag lämnat en liten Alla hjärtans dag gåva utanför min grind. Sött. Ett stycke apelsin, äpple och tuggummi inslaget i cellofan med ett rött litet band. På det tillhörande kortet stod följande:

Lala
Inte bitch
Superkul
Alltid bäst på all
Ball
Undrar vem hon är
Snygg
Superduper bra kompis!!
Quidditch - älskare
Vältränad
Inte alls en datanörd ;)
Svamp & apelsin - älskare
Töntig tillsammans med mig      
                   
                                Happy Valentine´s day!! To BB from Hannah


En mycket fin men kravfylld lista. Tack min bb..vän! Du betyder massa massa!!  ♥ 

Nu tycker jag vi gör alla dagar till hjärtans dagar. Mer kärlek till folket! 

image57

En hel vecka full av MP

Nu ska här tränas! Beach 2008 här kommer vi, om man nu lyckas rädda det under en intensiv vecka på Motionspalatset? Värt ett försök i alla fall, en bra start. Har inte besökt MP-gymmet på flera år. Det har inte riktigt varit min grej, men gratis är gott så lets try! 

Det var en mycket flaschigare anläggning än vad jag trott. Hemtrevlig entré följt av ett stort rum fyllt av träningsfreaks och muskelbyggande maskiner. Me like! Fast Linda och jag ska mer hålla oss till gruppaktiviteterna. Idag blev det spinnig med efterföljande löpning. Svettigt men skönt. På fredag ska vi prova på Core. Sen måste vi såklart testa Yoga någon utav dagarna och Body Pump ska vara riktigt skoj har jag hört. Sugen på gymkort? Jo tack, det insåg jag rätt snabbt.

Fix You

When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse.

When the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you


Jag tycker om dig, jag tycker om dig så oerhört mycket.
Nu och föralltid ♥

                                                                                    Fix You - Coldplay

"Min pappa är rik vill du hångla"

Vi skulle ju inte titta på melodifestivalen!? Men som vanligt, som alla andra år, så lyckas jag ändå hamna framför tv:n precis just då. Vad är grejen? Dock gör det inte så mycket att det blev som det blev den här gången. Hade ju underbart sällskap och dessutom fick mina ögon en glad överraskning när en viss Björn entrade scenen. Jag föll pladask. Jag har trampat i samma träsk som alla andra tjejer. Jag är totaly in love. Björn Gustavsson har stulit mitt hjärta. 




Observera hans otroligt heta dans. Den blicken är inte att leka med. Aouch!

När man bara drar en replik för att slippa krångla,

min pappa är rik vill du hångla?


Looking for denimbirds

Efterlysning. Svarta denimbirds jeans. Baggy narrow och tight legs? Det var kärlek vid första ögonkastet. Sådär perfekt pösiga över rumpan, lagom tighta på låren och snyggt tight-korvade nere på vaderna. Bara jag som får en känsla av perfect fit? Men det stora problemet är att byxorna satt på fel rumpa. Jag letar, jag vill ha.



image55


Beeptestet som skulle genomföras igår har ännu en gång blivit flyttad. Pust. Jag som kände mig så laddad. Lindsey och jag ska nu kompensera detta med en rejält förbrännande löprunda. Ett 8 km långt elljusspår får det bli. Låter väl lockande?

Det gör ont att bli bäst

Beeptest är ett flerstegs konditionstest. Testet går ut på att man springer fram och tillbaka mellan två punkter, med ett mellanrum på 20 meter. Under testet spelas ett band eller en CD med pipljud. Vid varje pip ska du ha nått till nästa punkt. Under testets gång minskas tiden mellan pipen successivt, man måste alltså springa snabbare och snabbare ju längre man kommer i testet.


Intervallen är uppdelade i ett antal nivåer med samma tid mellan pipen. Det finns flera olika test som har olika antal nivåer. Ett vanligt test har 21 nivåer. Varje nivå tar lika lång tid, alltså ökar antalet vändor per nivå ju högre upp man kommer. Har man klarat hela testet har man sprungit 4960 meter på 22 minuter. (!!!)
[se wikipedia]

Hannah: " Jag tror att du skulle kunna klara hela Beeptestet Lisa!" 
Flinar. Tack för att du tror på mig Hannah, men det är du nog ensam om! Det sägs att Gunde Svan och Håkan Mild är de två som klarat HELA Beeptestet. Jag lär INTE bli den tredje.

Kvällens fotbollsträning innebär alltså Beeptest nummer två för säsongen. Jag är superladdad, men ack så nervös. Nu gäller det att slå sitt tidigare resultat, för min del 10.1. Prestationsångesten är hög. Eftersom sist gång även var min första gång så var jag ganska oklar över vad testet egentligen innebar. Jag avbröt utan att veta varför och kände mig inte särskilt nöjd. Jag hade fortfarande lite krafter kvar i benen. Men idag ska jag förbättra mitt resultat. Jag har några små aggressioner som väntar på att få bidra med energi. Spilla ut 6 liter äggröra över HELA mejerikylsgolvet klockan 06,00 på morgonen!! Behöver jag säga mer?

Bäst att jag packar träningsväska nu, har lovat Hannah att komma i tid till träningen idag. Misslyckas jag väntar ett HÅRT straff.


Countdown to Beijing Olympics 2008

Som ni säkert har lagt märke till så är jag expert på att räkna ner till saker och ting. Självklart ska jag även idag starta en ny och spännande nedräkning. OS 2008, som denna gång arrangeras i Beijing (Peking) mellan den 8-24 augusti. 17 heliga dagar i en äkta sportfånes liv. Förbjudet att missa, stör ej!






Hur får jag nu denna "klocka" att liksom fastna på min blogg? Jag lyckades få den hit, men inte längre. Någon som vet hur man gör? http://www.clocklink.com/

What If

What if there was no lie
Nothing wrong, nothing right
What if there was no time
And no reason or rhyme
What if you should decide
That you don't want me there by your side
That you don't want me there in your life

What if I got it wrong
And no poem or song
Could put right what I got wrong
Or make you feel I belong
What if you should decide
That you don't want me there by your side
That you don't want me there in your life

Oooh, that's right
Let's take a breath, jump over the side
Oooh, that's right
How can you know it if we don't even try
Oooh, that's right

Every step that you take
Could be your biggest mistake
It could bend, or it could break
That's the risk that you take
What if you should decide
That you don't want me there in your life
That you don't want me there by your side

Oooh, that's right
Let's take a breath, jump over the side
Oooh, that's right
You know the darkness always turns into light
Oooh, that's right


Nu behöver jag en promenad på berget. Jag måste lufta huvudet lite. Ut med all gammal skit och in med ny längtan. Fotbollsträning. Träningsmatcher. Paris med Jonna? Träningsläger i Danmark. Alla underbara vänner. Mera fotbollsträning. Serieprämiären. En älskad familj. Mitt stora äventyr med Elin. Och ännu mera lite fotboll.

Coldplay in the rain. Coldplay in the sun. Coldplay in my life. Forever.


Biljetten till mitt stora äventyr

Bokad och klar! Nu är det definitivt och 100% klart att mitt livs resa, mitt stora äventyr, absolut blir av. En av mina stora drömmar kommer äntligen att gå i uppfyllelse.

Den 7 maj flyr jag landet och sticker till Sydney i det underbara Australien. Där möter jag upp min absolut bästaste Elin och vi börjar vårt äventyr tillsammans. Efter åtta, förhoppningsvis, underbara och ävetyrliga dagar drar vi vidare till det vackra Nya Zeeland. Där stannar vi i tio dagar och har bland annat planerat att simma med delfiner (en dröm som jag nog inte är ensam om att ha haft sen barnsben.) Sist men inte minst tar vi oss en tur till Bangkok i ett varmt Thailand. När vi kommer dit ska det tydligen vara som allra varmast. Sol och bad blir det alltså garanterat.

Vi har dock mycket kvar att planera och många aktiviteter att undersöka, innan det bär iväg. Att hoppa fallskärm, bestiga berg, träffa på ett häftigt partyliv och att få uppleva vacker natur är bara några av de saker vi skulle vilja ta del av. Men tid till planering finns det gott om. Huvudsaken är att biljetten är bokad och att ett kvitto på att resan verkligen blir av nu är skrivet. Låt nedräkningen börja.


image52

"Mystisk magsjuka drabbade spelarna på fotbollstunering"

En fotbollsturnering, en A-hall och massor av människor - Magsjukan har drabbat halva fotbollsvärlden (i vbg alltså). "Värsta" nyheten är vad det har blivit. TTELA, GP, TV och radio, alla har de uppmärksammat detta drama. Häftigt. Vem vet, vi kanske kan bli lite känd på cupen? (Ojoj, 7 vitsar i en). "Jag överlevde den stora magsjuke-epidemin" - Det var nog tack vare alla apelsiner jag och Hannah satte i oss den helgen och allt vårt pepprande i trä. Smarta brudar! 


Trots att det gått flera dagar så är mysteriet med magsjukan fortfarande olöst. Kommer det ifrån vattnet eller kanske maten? Eller är det helt enkelt den vidriga vinterkräksjukan? Vi får nog aldrig veta. Mina underbara lagkamrater börjar i alla fall friskna till nu. Skönt! Så ikväll blir det mys hos Lindsey. Spela spel och äta mat, vad annars!?   


RSS 2.0