En liten stund i stan

Titta vad jag hittade! Kollade nyss igenom lite gamla dokument här på datorn. Ojoj! Blandad kompott, mest skolarbeten och dåliga försök till berättelser. Men en rolig sak hittade jag! Historien om det fartfyllda stadsbesöket Jennifer, Paulina och jag gjorde en gång i tiden. Roliga minnen.
Läs vettja, jag har skrivit den alldeles själv! (:
- Lisa  

En liten stund i stan

Fredag! Skoldagen är äntligen över och tre små flickor är på väg till stan. Det var Jennifer, Paulina och Lisa. De skulle ta sig en fika var det tänkt. Meeen…

Lisa och Jennifer fastnar först bland en massa kläder, "måste bara prova den här"..
Medan Paulina är på egna äventyr. Lisa och Jennifer spenderar lite pengar och letar sedan rätt på sin kamrat.

Nu beger sig flickorna till den stora djungeln av väskor. Lisa och Paulina går exalterat runt och pillar. Plötsligt gnäller någon med en ynklig stämma:
"Kan vi inte gå?”
Det är Jennifer! Paulina och Lisa vänder sig om och ger henne en nedvärderande blick och fortsätter sedan vandringen bland väskträden. Det fungerar för en stund, men snart blir gnället allt för starkt ("Det finns ju inga väskor här!") och flickorna måste lämna djungeln.

Paulina sätter nu full fart mot första bästa café. "Måste ha kaffe!" säger hon på de där kaffeberoende sättet. Jennifer är också sugen på kaffe och ser fram emot en kopp. Men… då öppnar lilla-snåla-kaffehatande-Lisa sin mun och protester. Kaffedrömarna går i krasch och flickorna fortsätter nu sin stadsvandring..

..till filmernas paradis. Jennifer går direkt fram och plockar upp en DVD, "Westlife story". Lisa kollar in heta boys på filmfodralen och Paulina kollar på skräck. Plötsligt får Lisa tag på en intressant film, hon visar den för de andra flickorna. Men Lisa inser att begagnade filmer inte är hennes grej, speciellt inte med "sliskfläckar", så hon ställer snabbt tillbaka den.

Nu börjar detta äventyr ta slut och flickorna måste skiljas åt. Lisa och Jennifer springer till bussen, som sakta men säkert rullar ifrån dem. Efter ett mindre utbrott beger de sig till dg12. Paulina har fortfarande inte fått sitt kaffe, så för hennes del blir det ett besök på caféet trots allt. Sara Bernard för hela slanten.
När Lisas och Jennifers nästa buss äntligen anländer har även Paulina kommit till busstationen. Flickorna ler mot varandra en sista gång och sedan skiljs de åt, på riktigt!

Av: Lisa Bussqvist, Fredagen den 10 mars 2006*


Kommentarer
Postat av: Jennifer

I love den här storyn :D

2006-08-31 @ 21:32:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0