Smaka? Ja, då får vi allt se till att vinna också!

Matchreferat av vår egen "Svennis" Joacim Ahl:

Lödöse/Nygårds IF - Wargöns IK 3-0 (1-0)

Årets andra träningsmatch! Mindre trevligt vårväder denna gång, men ett laddat damlag gav sig iväg till Nygård.

Målsättningen för dagen var att spela ett disciplinerat försvarsspel, ha bra press på bollhållare och bra rörelse. Tyvärr väljer vi att inte alls leva upp till detta. Vi blir överraskade av att L/N sätter press och ett aggressivt spel från start. Vi blir oerhört stressade och vågar inte alls hålla i bollen, vi vill inte ha boll utan gömmer oss. Vårt passningsspel är under all kritik och vi är tvåa och trea på samtliga bollar. Vi försöker dock stå upp i försvarsspelet men gör det svårt och tar fel beslut. Redan efter ca 8min gör så N/L 1-0. Ett resultat av ett antal individuella misstag och att vi inte klarar att spela oss ur situationerna utan hela tiden hamnar i försvarsspel. Redan minuten efter är vi dock mycket nära att kvittera till 1-1 då Carro L tar sig rakt igenom N/Ls försvar och avslutar med ett skott som tar i ribbans underkant och ut. Vi förändrar lite i laget och flyttar tillbaka Verre till backlinjen och Felicia tar över mittfältet tillsammans med Lina. Detta skapar ett något bättre mittfältsspel.

Vi hittar inte rätt i överflyttningarna vilket gör att vi hamnar efter i omställningarna. Mycket beroende på att vi inte är på tårna och tar löpningarna från början. L/N har ett klart spelövertag under första halvleken utan att skapa några jätteheta chanser. Vi skapar dock ett par riktigt heta lägen där vi borde gjort 1-1. Bland annat har löper Sara igenom försvaret, likaså har Sofia ett friläge i halvlekens sista sekund.

Till andra halvlek gör vi lite förändringar och lägger fokus på ett bättre passningsspel. Vi rycker upp oss men tyvärr tappar vi vid två tillfällen fokus i försvarsspelet och låter L/N för enkelt gå igenom vår backlinje. Vi tappar oxå en del djup i backlinjen vilket gör att vi inte hinner ställa om till försvarsspel. L/N gör 2-0 i 60:de minuten på ett passivt försvarsspel och 3-0 i 63:e då vi slutar spela innan bollen gått över mållinjen.

Sammanfattningsvis gör vi en riktig skitmatch. Vi står inte upp från början, vi slarvar för mycket i passningsspelet och vi är inte fokuserade i vårt försvarsspel. Nu glömmer vi denna match och lägger fokus på att fortsätta jobba inför seriepremiären.

Laget: Emma W - Hannah A, Natali K, Lisa B, Matilda B - Sara B, Veronika U, Lina N, Linda N - Sofia T, Carro L

Amanda J, Jannie W, Felicia BK, Emma N.

Usch. Inte det roligaste matchreferatet precis. Det blev inte riktigt som vi hade planerat. Tungt, lerigt och blåmärken. Även bullarna som Sara och jag så hurtigt bakat fick ätas i ett annat syfte.  Plåster på såren. I tidningen blev Natali och jag utsedda till matchens bästa spelare. Självklart blir man glad, men samtidigt undrar man hur hög min högsta nivå egentligen är?