Wargöns IK

Matchreferat av vår egen "Svennis" Joacim Ahl:

Sotenäs DFF - Wargöns IK 3-1 (1-0)

Årets första träningsmatch! Härligt väder och ett mkt positivt lag gav sig iväg till Hunnebostrand.

Vi hade som mål att genomföra matchen med fokus på de moment vi tränat och de spel vi skall försöka ha under säsongen. Resultatet va inte det viktigaste. Vi hade även som mål att testa och spela inte spelare på nya positioner samt ge några yngre spelare chansen att känna på damlagsfotboll.

Vi möter ett bra lag, division tre, som spelar ett snabbt spel med bra spelvändningar. Vi har pratat och tränat på överflyttning under våren och får nu jobba med detta. Totalt sett gör vi det oxå mkt bra. I första halvlek skapar både Sotenäs och vi ett par bra chanser. Dock är det Sotenäs som gör matchens första mål på en elegant lobb från ytterkant av straffområdet. Under första halvlek är det egentligen det enda misstaget vi gör i försvarsspelet. I överflyttningen gör vi felet att inte gå när bollen går utan blir lite stillastående och detta ger Sotenäs chansen att ta ledningen. Totalt sett kan man oxå se att vi sätter lite för dålig press på bollhållaren vilket ger dem möjligheten att slå bra bollar och på så vis få bra spelvändningar.

I halvlek pratar vi igenom vårat försvarsspel och fortsätter med ett bra sådant. Natali gör sitt livs första match som libero och gör detta på ett strålande sätt. Hon och Lisa B fungerar mkt bra tillsammans i mittförsvaret. Vi tappar fokus vid ett par tillfällen i försvarsspelet och ställer inte om snabbt nog till försvarsspel och detta resulterar i ytterligare mål för Sotenäs. När vi spelar enkelt och med få tillslag skapar vi oxå fler chanser. Vi gör 2-1 på detta sätt med en strålande passning från Norrman som friställer Sara B. Sara avslutar iskallt med att runda målvakten. Vi lyfter sedan mer långt och försöker trycka upp laget. Tyvärr orkar vi inte riktigt och orkar inte ställa om till försvarsspel, vilket ger Sotenäs 3-1 i 88:de min.

Totalt sett gör vi en strålande premiär. Vi möter ett bra lag och står upp under 90min. Positivt som vi tar med oss är vårt försvarsspel, våra överflyttningar och vår kommunikation. Samtliga spelare gör en mkt bra match men ett extra plus till Lina Nelson som gjorde ett underbart jobb som defensiv innermittfältare.

Laget: Emma W - Hannah A, Natali K, Lisa B, Frida E - Frida C, Matilda B, Lina N, Linda N - Sara B, Carro L