Ett besök i Stora barriärrevet

Cruise Withsunday - Great Barrier Reef Adventures. Guppandes på vågorna for vi till havs tidigt på morgonen. Efter att ha hört blandade åsikter om vad som komma skulle så bestämde vi oss för att inte ha allt för stora förväntningar. Bara att få lämna fastlandet för en stund, koppla av och befinna sig ute på havet i strålande solsken kändes bra nog. Ett snorkeläventyr bland färgglada koraller och fiskar var vad som, enligt broschyrerna, väntade oss. Betalade man "lite" extra pengar kunde man även få ta del av scuba diving, guidade turer, flyga helikopter över området eller bara koppla av med en härlig massage. Både Elin och jag övervägde att hålla oss till det billigare alternativet, med gratis snorkling och en liten guidad båttur. Få ut så mycket som möjligt för så lite pengar som möjligt, that's it!


Båtresan till själva Pontoonen, "plattformen" mitt ute i barriärrevet, tog cirka två timmar och dessa spenderades flitigt uppe på däck i solen. Ju närmare vi kom vårt mål, ju mer skiftade det glittrande vattnet i blåa nyanser. De ljusa, lite blågröna, fläckarna vittnade om att där nere döljer sig en helt annan värld. En ljus och färgglad plats, full av fiskar, hajar och kanske en och annan sköldpadda. Spännande. När vi äntligen fick stiga ombord på pontoonen fixade vi oss snabbt snorkelutrustning och hoppade i. Det lilla område vi fick utforska var inhägnat av bojar och var, precis som en av vår källa varnade oss för, inte den mest färgglada delen. Däremot fick man uppleva känslan av att befinna sig i det "stora", bland en massa fantastiska former och spännande fiskar. Området har varit tillgängligt för oss turister ända sedan år 2004, så det är väl inte så konstigt om det blivit lite grått och hängigt. Den guidade båtturen, som tog oss längre ut på revet, bjöd oss inte på så mycket mer färg men fisk fanns det däremot gott om. När det sedan framåt eftermiddagen var dags att åka tillbaka till fastlandet så kände vi oss faktiskt, trotts den färglösa biten, helt nöjda. Genom en betydligt guppigare resa hem satt vi lugnt och spelade kort, helt oförberedda på det lilla problem som väntade oss där hemma på rummet.
 

Trötta kommer vi tillbaka för att duscha och ta igen oss, då vi märker att något måste ha blivit fel med sängplatserna. Det hänger 10 kg tvätt på våra sänggavlar och mitt "nattlinne" (pappas urtvättade gamla T-shirt ) som låg i min säng är spårlöst försvunnen. Det visade sig sen att två nya tjejer hade kommit till rummet och av någon anledning trott att våra sängar var lediga. Nu hade vi alltså ett rum med åtta sängar och nio flickor som vill sova i varsin säng. Hm? Som tur var löste sig problemet tillslut och alla fick vi varsin säng att sova i. Mitt kära nattlinne fick jag däremot aldrig se igen. Snyft.

Vår sista dag på Whitsunday spenderade vi så klart på stranden, allt för att få så mycket sol som möjligt innan ett kyligt Nya Zeeland väntar. Medan jag satt i skoggan och skrev kort till släkt och vänner så blev Elin "attackerad" av en kille nere på stranden. Han tyckte om hennes klädstil sa han. Observera att Elin vid just det tillfället låg och solade i endast ett par bruna bikinitrosor. Haha, bra sagt killen! Jag räddade Elin och vi begav oss snabbt till affärerna istället, för att ta oss en sista titt innan det var dags att packa för flygresan tillbaka till Sydney.

Fortsättning följer...     


Kommentarer
Postat av: Linda

I'll pray for the t-shirt!

2008-06-09 @ 22:44:03
Postat av: Jennifer

Oojoj, den där attacken vill jag höra mer om! Låter dramatiskt!

2008-06-16 @ 19:49:59
URL: http://jenniferfreiholtz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0