Träningsmatch: WIK - Trollhättans FK U

Wargöns IK

Fotbollsskorna äntrar det fuktiga konstgräset på Edsborg och det är dags för säsongens sista träningsmatch. Segt, men med endast fyra timmars sömn i kroppen kanske man inte kan begära något annat? Party dagen innan match - aldrig mer! (Ändå var jag nykter!) Kämparmatchen mot TFK U är avklarad. "Annie" sätter iskallt bollen i mål, nästan lika snyggt som Zlatans klack i EM 2004. 1-0 och segern är vår! Uppvärmda och klara, nu är vi redo för seriepremiären mot T-Bois den 27 april. Watch out!

Bultande och blödande tår, lårkaka på benet och en liten fin blåtira runt höger öga. Aj! Efter dagens match behöver jag något som läker mina sår, jag behöver några avsnitt The OC.

Matchreferat av vår egen "Svennis" Joacim Ahl:

Wargöns IK - TFK U 1-0 (1-0)

TFK började bäst och skapade oxå flera chanser under första kvarten med hög och intensiv press. Vi arbetade oss dock in i matchen och tar halvvägs in i första halvlek mer och mer över spelat. TFK är dock hela tiden farliga med snabba omställningar. Vilket beror på att vi inte följer med deras mittfältare i löpningen. Vi hamnar oxå under press då vi slarvar lite mkt i passningsspelet vilket gör att bollen hela tiden kommer tillbaka mot vår backlinje. Där emot fungerar vårt försvarsspel bra, vi hjälper varandra och täcker av ytor bra och framförallt kommunicerar vi. Även om TFK får komma till avslut tvingar vi dem att ta dem ur svåra lägen och under press. Vilket gör det relativt enkelt för Emma.

Ledningsmålet kommer oxå i halvlekens sista minut genom Natali "Annie" Karlsson. Annie avslutar i bästa Zlatan-stil me ryggen mot mål genom ett skott över eget huvud.

I andra halvlek behåller vi initiativet och skapar flera farliga chanser. Allteftersom matchen går sjunker dock tempot och vi bjuder in TFK i matchen. Kan vi hålla upp vårt tempo i fortsättningen kommer vi skapa fler farliga chanser. TFK får oxå ett par bra chanser men Emma spelar hela matchen igenom mycket stabilt. Vi är oxå närmast att avgöra matchen med ett par missade frilägen. Både Sara och Carro har ett par kanonlägen att avgöra.

Summering, vi vinner matchen på styrka och tyngd. Kanske inget skönspel men vi visade vilja och inställning!

Laget: Emma W - Hannah A, Veronika U, Lisa B, Matilda B - Sara B, Linda N, Lina N, Natali K - Sofia T, Carro L