2 st ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
200 gram Marabou chokladkaka
Ströbröd till formen
Denna lördag är det kräftskiva med fotbollslaget som stundar. Klockan sju smäller det nere på Hallewi. Ser fram emot en hejdundrans kväll, kan inte bli annat med Vargön damlag. Roliga, lite knäppa, helt enkelt världens bästa tjejer!
Mamma, Sara och jag var nyss och inhandlade kvällen ingredienser. Kräftor till sara, baguette med ägg och räkor till mig. Fast jag snor nog en liten kräfta ändå, bara för synens skull liksom.
Som smarrig efterrätt ska Sara baka världens godaste kladdkaka. En krämig kaka med krispig yta, alldeles lagom kladdig och innehåller bitar av marabou. Dreggel i mungipan? Här kommer receptet:
Ingredienser: (4 portioner)
100 gram margarin
2 st ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
200 gram Marabou chokladkaka
Ströbröd till formen
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält margarinet och låt svalna något.
3. Vispa ägg och socker luftigt.
4. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker, salt, bakpulver och hackad choklad i en bunke.
5. Häll mjölblandningen i ägg- och sockerblandningen och vispa i cirka 2 minuter.
6. Tillsätt det smälta margarinet och vispa till en slät smet.
7. Smöra och bröa en rund form med löstagbar kant.
8. Häll i blandningen i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Kakan kan verka lös när man tar ut den, men stelnar fort när den kommit ut.
- Lisa